Postup přípravy receptu Jahodové kopečky s mascarpone:
Jahody dáme na síto, pod proudem tekoucí vody omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, nakrájíme na menší kousky a rozdělíme do 6 misek, které jsme předtím vypláchli studenou vodou.
V hrnci smícháme 375 ml jablečné šťávy s citronovou šťávou a uvedeme do varu. Zbylou jablečnou šťávu smícháme s agar-agarem a vlijeme do horké šťávy. Mícháme tak dlouho, dokud se agar-agar zcela nerozpustí. Přidáme 2 lžíce tekutého medu a zahuštěnou šťávu rozdělíme na jahody. Necháme vychladnout a uložíme zhruba na 3 hodiny do chladničky.
Na omáčku přidáme do mascarpone 1 lžíci tekutého medu, smetanu, mletou vanilku a vše smícháme až hmota zhoustne.
Misky nakrátko ponoříme do horké vody a obsah vyklopíme na talířky. Na jahodové kopečky rozdělíme mascarponovou omáčku, můžeme přidat kopeček šlehačky, jahody, případně několik listů máty.