Postup přípravy receptu Jahodový salát s marcipánovou omáčkou:
Jahody omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek a překrojíme. Na marinádu smícháme rybízové želé s rybízovou šťávou a směsí jahody zalijeme. Necháme asi 30 minut táhnout.
Z melounu odstraníme zrníčka a kulatým tvořítkem vykrojíme z dužiny kuličky, případně nakrájíme dužinu na kostky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dřeň vyškrábeme. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme smetanu, lusk i dřeň a směs uvedeme do varu. Vyjmeme lusk. Žloutky s cukrem vyšleháme v horké vodní lázni do pěny. Marcipán nakrájíme na kostičky a spolu s horkým vanilkovým mlékem vmícháme do žloutkové pěny. Směs šleháme do zhoustnutí, nádobu postavíme do studené vody a mícháme do vychladnutí.
Jahody a meloun rozdělíme do 4 mističek, které postavíme na dezertní talíře a před podáváním zalijeme vanilkovou omáčkou. Můžeme ještě zdobit marcipánem a jahodami, případně posypat moučkovým cukrem.