200 g slaniny
| 1 lžíce másla
| 1 velká cibule
| 500 g brambor
| jalovičky
| 1,5 dl vývaru nebo vody
| sůl
| pepř
| strouhaný sýr
| petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Jalovcové brambory:
Na pánvi opražíme 200g rozkrájené slaniny, přidáme lžíci másla a osmažíme na plátky nakrájenou velkou cibuli. Do zapékací misky dáme asi polovinu cibule se slaninoum, na to vrstvu brambor (asi polovinu) oloupaných a na plátky nakrájených, posypeme částí podrcených jaloviček a zase cibulí se slaninou a zbylé brambory.
Posypeme jalovičkami, zalijeme asi 1,5 dl vývaru (nebo vody), osolíme a poklademe kousky másla. Misku zakryjeme a asi 3/4 hodiny dusíme v troubě. Pak odkryjeme, zasypeme 2-3 lžícemi strouhaného sýra a necháme zčervenat.
Můžeme doplnit i masem nebo sázenými vejci.
Podáváme posypané petrželkou.
Fotky receptu Jalovcové brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!