Postup přípravy receptu Japonské kuře s fazolemi:
Kuře vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Naložíme alespoň na 1 hodinu do chladničky do směsi ušlehané ze 3 lžic dezertního vína, 2 lžic sójové omáčky, 1 lžičky mouč. cukru, 2 vajec a 3 lžic škrobu. Uvaříme si 3-4 šálky fazolí - nejlépe dvojí barvy(můžeme použít i fazole z konzervy - ty se nemusí vařit). V hluboké pánvi osmažíme kousky kuřete do zlatova. Vyjmeme a necháme v teple. Na zbývajícím oleji opečeme nakrájený pórek, k němu vsypeme fazole, přidáme 1 lžíci dezertního vína a ještě 1 lžičku sój. omáčky, přisolíme, ochutíme glutamátem, můžeme zamíchat i směs zbylou po nakládaní kuřete. Kuře rozložíme na předehřátou mísu, obložíme fazolemi s pórkem a k tomu už nic.