Vložil: | Popocatepe |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Jarní chřestový salát:
500 g chřestu
| 100 g hrášku (čerstvého nebo sterilovaného)
| 2 uvařená natvrdo vejce
| lžíce řeřichy
| 2 lžíce majonézy
| 150 ml jogurtu
| svazeček pažitky
| lžíce nasekané zelené petrželky
| lžíce citronové šťávy
| sůl, pepř, cukr
Postup přípravy receptu Jarní chřestový salát:
Chřest umyjeme, oloupeme a vaříme čtvrt hodiny v osolené vodě. Po scezení ho nakrájíme na kousky. Hrášek buď sterilovaný slijeme nebo čerstvý 5 minut povaříme a přidáme k chřestu. Majonézu, jogurt, citronovou šťávu, koření, petrželku a pažitku smícháme, vzniklou zálivkou zalijeme chřest s hráškem, posypeme ho nasekanými nakrájenými vejci a řeřichou. Pokud někdo musí mít všude aspoň kousek masa, tak zde se do salátu hodí přidat i napřiklad asi 100 gramů nakrájené sunky.
Fotky receptu Jarní chřestový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!