Květák pečlivě očistíme a rozebereme ho na drobné růžičky. Vložíme ho do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme na skus. Poté ho scedíme, prudce zchladíme pod proudem studené vody a na sítku ho necháme chvíli okapat.
Rajčata omyjem a nakrájíme na větší kostičky. Okurku oloupeme a pokrájíme na silnější půlkolečka. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno.
Do salátové mísy vsypeme vychladlé růžičky květáku, pokrájená rajčata, okurku a šalotku. Vše zakapeme olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Salát uložíme do lednice vychladit.
Jogurt rochu osolíme, opepříme a dochutíme čerstvou citronovou šťávou. Vychlazený salát rozdělíme do mističek. Každou porci přelijeme dresinkem a posypeme sekaným koprem.
Fotky receptu Jarní salát z květáku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!