Jeden větší jazyk pečlivě očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Vaříme společně s mrkví a kořen petržele, cibulí a celím pepřem. Hotový jazyk sloupeme za pomocí ostrého nože a znovu vložíme do bujonu. Mezitím si nachystáme sladkokyselou omáčku. Ponoříme na chvilku do horké vody rajčata na špičce nakrojená do křížku. Rajčata pak mnohem snadněji oloupeme. Potom je rozmixujeme. Mezitím osmažíme cibuli a česnek do zlatova, přidáme rozmixovaná rajčata a kořen petržel s mrkví na drobno nakrájenou, osolíme a opepříme podle chuti. Povaříme asi 10 min. Naporcujeme jazyk a dáme do mísy. Zalejeme omáčkou a ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou nebo sušenými švestkami, které jsme chvíli před tím povařili ve vodě.
Fotky receptu Jazyk s pikantní omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!