Postup přípravy receptu Jednoduchá červená čočka:
Na horkém másle orestujeme propláchnutou červenou čočku, nadrobíme Maggi kostku (odpůrci dají více bylinek atd. ....), zalijeme vodou, lze i mlékem.
Dle zvyku okořeníme pepřem a osolíme. Pod pokličkou dusíme cca 10 min.
Poté do čočky vmícháme ve smetaně rozmíchaný džem (nejlépe s kousky celých kuliček rybízu, ani nevím, kde jsem koupila - možná Lidl, ale fakt nevím) a ještě chvilku dusíme do změknutí čočky.
Mezitím jsme si stačili oloupat cibuli, kterou jsme si ještě na nějakém omastku osmažili do hezké hnědé a osmaženou nechali vykapat na ubrousku a tak jsme si to hezky připravili "napak".
Mezitím je čočka měkká, tak už ji jen dochutíme citrónovou šťávou
a nasekanou bazalkou.
Hotovou čočku posypeme osmaženou cibulí a máme hotovo.