Postup přípravy receptu Jednoduchá svíčková pro začátečníky:
Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev oloupeme a postrouháme na jemném struhadle. Na oleji osmahneme cibuli do růžova, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, na kolečka nakrájený citron (zbavený slupky, i bílé dužiny pod slupkou), trochu soli, lžíci cukru a chvíli restujeme. Pak přidáme mrkev, osmahneme a vše nahrneme na jednu stranu hrnce, ať máme volné dno. Tam ze všech stran necháme zatáhnout lehce osolené maso (krátce osmahneme ze všech stran)a zalejeme studenou vodou. Necháme pozvolna vařit 1h (záleží na mase, jak velký kus dáte, pokrájené na malé kousky je rychlejší). Až je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce, vylovíme bobkový list, nové koření i pepř a omáčku rozmixujeme (já používám ruční mixér). Vrátíme na plotnu a necháme vařit. Mezitím si nachystáme do hrníčka 3 polévkové lžíce hladké mouky, zakysanou smetanu a mléko a vše rozmícháme na řídké "těstíčko". Nalejeme přes sítko do vařící omáčky a dál vaříme do zhoustnutí. Přidáme zpět maso, aby se prohřálo, dle chuti dochutíme a můžeme podávat.
Svíčková je lepší uleželá, dělám ji tedy den předem. V tom případě ale pozor - dochucujeme až před podáváním, koření se přes noc rozleží a omáčka chutná jinak.
V případě, že nemáte citron, je možné použít i citronku, ovšem to není ideální...
Fotky receptu Jednoduchá svíčková pro začátečníky:
Fotky vložil: Vikitorie,delfi,Marci7,Natural,MichelePrg,piskotik