Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety s tymiánem a rajčaty:
Z tymiánu otrháme lístky a ty nasekáme. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Chleba rozdrobíme. Předehřejeme si troubu na 200 °C.
Kousky rajčat smícháme s 2/3 tymiánu, chlebem, česnekem a 2 lžícemi oleje. Do směsi nastrouháme parmazán, osolíme ji a opepříme.
Kotlety omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a kotlety v něm restujeme asi jen 1 minutu z každé strany. Potřebujeme, aby se maso zatáhlo. Kotlety dáme do zapékací misky, potřeme je tymiánovou směsí a necháme je v troubě zapéct.
Rajčata omyjeme a na poslední 3 minuty je přidáme k masu. Vypečenou šťávu z kotlet slijeme na pánev, přilijeme víno a přidáme jíšku. Směs povaříme asi 5 minut, dochutíme zbylým tymiánem a solí.