Vložil: | radio11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 29 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kýta s anlickou slaninou, na víně s rozmarýnem:
1,5 kg jehněčí kýty
| 1 lžíce hořčice
| 1 lžička solamylu
| 6 lžic zakys. smetany
| 150 g cibule
| 1 lžička rozmarýnu
| sůl a pepř
| 1/2 lžičky tymiánu
| 150 g angl. slaniny
| 250 ml červeného vína
| 5 lžic oleje
Postup přípravy receptu Jehněčí kýta s anlickou slaninou, na víně s rozmarýnem:
Z oleje, hořčice a koření připravíme marinádu, kterou maso dobře potřeme, dáme do pekáče a pečeme asi 45 minut. Občas podlijeme červeným vínem, aby se nám maso a šťáva nepřipálily.
Cibuli si oloupeme, spolu se slaninou nakrájíme na kostičky a na posledních třicet minut přidáme k pečeni.
Upečenou kýtu přeložíme na servírovací talíř a před krájením necháme odpočinout.
Ve smetaně rozšleháme solamyl, který vlijeme do vypečené šťávy a povaříme.
Fotky receptu Jehněčí kýta s anlickou slaninou, na víně s rozmarýnem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!