Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 23 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí ragú s lilkem, rajčaty a zelenými fazolkami:
4 stroužky česneku
| 250 ml hovězího vývaru
| dle chuti: pepř a sůl
| 600 g jehněčí kýty
| 2 lžíce oleje
| 300 g zelených fazolek
| 2 cibule
| 2 řapíky celeru
| 1 lilek
| dle chuti: rozmarýn
| 300 g rajčat
Postup přípravy receptu Jehněčí ragú s lilkem, rajčaty a zelenými fazolkami:
Jehněčí kýtu nakrájejte na kostky. V širokém hrnci se silnějším dnem rozehřejte olej, přidejte maso a osmahněte. Přisypte na půlkolečka nakrájenou cibuli, česnek a celer nasekaný na plátky. Orestujte cca 4 minuty. Poté přidejte lilek a rajčata, obojí nakrájené na kostky. Podlijte asi 250 ml vody a duste pod pokličkou přibližně 20 minut. (Občas promíchejte a zkontrolujte. Pokud by se omáčka přichytávala ke dnu, můžete trochu podlít.) Poté přidejte velkou špetku nasekaného rozmarýnu a špetku majoránky, osolte a opepřete. Přisypte pokrájené fazolky a podlijte 250 ml vývaru a nechte 15 minut dusit, dokud není maso měkké. Z rajčat a lilku vznikne hustá omáčka.
Fotky receptu Jehněčí ragú s lilkem, rajčaty a zelenými fazolkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!