Použité suroviny receptu Jelení kýta na sardelích:
600 g jelení kýty bez kosti
| 60 g slaniny
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| 1 lžíce oleje
| 2 lžíce másla
| 1 menší cibule
| trochu petrželky
| 1 lžička tymiánu
| 100 ml bílého vína
| 4 sardele
| 1-2 lžičky šrobové moučky
Postup přípravy receptu Jelení kýta na sardelích:
Odblaněnou kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a krátce opečeme na směsi oleje a másla. Přidáme nakrájenou cibuli, petrželku, tymián, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme téměř doměkka. Potom maso potřeme sardelí rozetřenými s trochou másla, podlijeme vínem a ještě chvíli dusíme. Šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody. Necháme přejít varem.
Fotky receptu Jelení kýta na sardelích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!