Vložil: | Laira |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Jelení ragú na červeném víně :
800 g jeleního plecka bez kosti
| 1/2 lžičky pepře
| 2 lžice hladké mouky
| 4 lžíce oleje
| cibule
| 3/8 l červeného vína
| 1 ks bobkový list
| 2 ks hřebíčky
| 6 kuliček celých pepřů,
| 150 g zakysané smetany
| 1 lžička sladké papriky
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Jelení ragú na červeném víně :
Maso nakrájíme na třícentimetrové kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej silně rozpálíme, masové kostky necháme ze všech stran osmahnout. Cibuli krátce restujeme s masem, přidáme červené víno a koření. Jelení ragú na červeném víně dusíme přikryté při mírné teplotě, dokud maso nezměkne. Po změknutí maso vyndáme, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a sladkou papriku. Necháme povařit, pak přecedíme a hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Maso zahřejeme v omáčce ale nevaříme. Před podáváním necháme ještě 5 minut odležet.
Fotky receptu Jelení ragú na červeném víně :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!