Postup přípravy receptu Jelení řízky na víně:
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Připravené řízky osolíme a zprudka na rozpuštěném sádle opečeme. Na chvíli je vyndáme na talíř, do výpeku dáme slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu, chvilku restujeme a pak vrátíme zpět řízky. Přidáme kousek skořice, citronovou kůru, hřebíček, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, směs v pánvi zaprášíme moukou, osmahneme, dochutíme octem, cukrem, zalijeme vínem a necháme povařit. Omáčku propasírujeme, vrátíme do ní řízky a vše prohřejeme.