Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.12. 2025
Dnes má svátek Ester
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jelení roláda

fotka Jelení roláda
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 135 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Jelení roláda:

1 kg jeleního masa z hřbetu nebo kýty  | 50 g sádla  | 0,5 l vývar na podlití  | Náplň:  | 300 g jater  | 100 g uzené slaniny  | 1 velká cibule  |  sůl  | 1 žloutek  | špetka majoránky  |  muškátový květ  |  muškátový oříšek  |  strouhanka dle potřeby

Postup přípravy receptu Jelení roláda:

Nejprve si připravíme náplň do rolády. Játra, nakrájenou cibuli a slaninu společně pomeleme, přidáme majoránku, žloutek, muškátový květ a oříšek a důkladně promícháme. Pokud by se nám zdála příliš řídká, můžeme ji zahustit strouhankou.

Jelení masi odblaníme, omyjeme, vykostíme a naplocho rozřízneme. Potřeme jej připravenou náplní, zavineme do rolády a svážeme kuchyňskou nití. Takto připravenou roládu opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran, podlijeme a dusíme doměkka. Podáváme s opékanými bramborami nebo s dušenou rýží.


Fotky receptu Jelení roláda:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jelení roláda
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !