4 steaky z jeleního masa (hřbet)
| sůl
| pepř
| 1 lžička jalovčinek
| 4 lžíce oleje
| 4 dlouhé plátky slaniny
| 25 g másla
| 1 rovná lžička hladké mouky
| 100 ml portského červeného vína
| 4 lžíce naložených žampionů
| zeleninová antipasta
Postup přípravy receptu Jelení steak na víně:
Steaky lehce naklepejte, osolte, opepřete, potřete drcenými jalovčinkami a olejem a nechte rozležet. Pak maso obtočte dlouhými plátky slaniny a spíchněte špejlí. V pánvi rozehřejte 2-3 lžíce oleje, přidejte maso a opečte z obou stran. Přendejte na nahřáté talíře. Do výpeku přidejte máslo rozemnuté s moukou, rozehřáté zalijte portským vínem a krátce povařte. Maso přelijte šťávou, obložte žampiony a zeleninovou antipastou. Podávejte s různě upravenými bramborami.
Fotky receptu Jelení steak na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!