Vložil: | SRNA |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 140 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Jelení svíčková z Tater:
900 g svíčkové z jelena
| 150 g žampionů
| 150 g kysané smetany
| 1/2 sklenice bílého vína
| 2 cibule
| 1 lžíce kaparů
| 40 g hladké mouky
| vývar, brusinkový kompot, olej, sůl a mletý pepř
Postup přípravy receptu Jelení svíčková z Tater:
Maso nakrájené na plátky osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme na oleji. Maso poté dáme do tepla. Do výpeku přidáme nakrájené cibule, plátky žempionů a kapary. Směs promícháme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme maso a krátce podusíme. Na závěr přidáme smetanu, víno a necháme povařit.
Maso podáváme přelité šťávou, ozdobené citronem, s houskovými knedlíky a brusinkovým kompotem.
Fotky receptu Jelení svíčková z Tater:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!