Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Halloween v roce 2024Halloween v roce 2024 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 02.11. 2024
Dnes má svátek Dušičky
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jelení závitky s kaštanovou náplní

fotka Jelení závitky s kaštanovou náplní
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Jelení závitky s kaštanovou náplní:

4 jelení steaky  | 2 cibule  | 5 lžic oleje  | 4 lžíce červeného vinného octa  | 1 malá hlávka červeného zelí  | 3 lžíce másla  | 320 ml červeného vína  | 250 ml vývaru  | 1 malé jablko  |  bobkový list  |  kůže ze slaniny  |  sůl  |  pepř  | 150 g sušených švestek  | 500 g jedlých kaštanů  | 250 ml zvěřinového vývaru  | 1 lžíce másla  | 1 lžíce cukru  | 1 lžička citronové št'ávy

Postup přípravy receptu Jelení závitky s kaštanovou náplní:

Steaky omyjeme, osušíme a naklepeme. Jednu cibuli oloupeme, nastrouháme, smícháme se 4 lžícemi oleje a 2 lžícemi octa. V této směsi steaky v chladničce 24 hodin marinujeme. Zelí očistíme, omyjeme a silná žebra listů vykrojíme. Zelí nakrájíme na nudličky. Oloupeme zbývající cibuli, nasekáme ji a dáme zesklovatět na rozehřáté máslo. Přimícháme zelí a vše 15 minut dusíme. Přilijeme 200 ml červeného vína a vývar. Jablko oloupeme, nastrouháme a přimícháme k zelí. Přidáme bobkový list a kůži ze slaniny. Přikryté zvolna dusíme asi 60 minut. Asi 10 minut před koncem přidáme 2 lžíce octa, osolíme a opepříme. Vyjmeme bobkový list a kůži.

Sušené švestky nakrájíme na nudličky. Kaštany na bříšku křížem nakrojíme a vaříme 20-30 minut v osolené vodě. Slijeme je a oloupeme. Nadrobno nakrájíme 200 g kaštanů a smícháme je se švestkami. Steaky osušíme, osolíme, opepříme a rozložíme na ně kaštanovou směs. Zavineme je a sepneme. Přivedeme k varu zvěřinový vývar. Rozehřejeme 1 lžíci oleje a závitky na něm ze všech stran opečeme. Přilijeme horký zvěřinový vývar, přikryjeme a dusíme 40 minut. Závitky vyjmeme a uchováme horké. Do omáčky přilijeme zbylé víno, přivedeme ji k varu a vmícháme do ní vločky vychlazeného másla. Osolíme a opepříme.

Na středním ohni roztavíme cukr. Přidáme zbylé kaštany a zkaramelizujeme je. Přimícháme citronovou šťávu a špetku soli. Závitky nakrájíme na plátky a podáváme se zelím a zkaramelizovanými kaštany nebo se škubánky.


Fotky receptu Jelení závitky s kaštanovou náplní:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jelení závitky s kaštanovou náplní
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Bankovky