Postup přípravy receptu Jemné bábovkové těsto :
Z droždí, vlažné smetany a hladké mouky uděláme kvásek, který necháme vykynout. Když je dostatečně vykynulý, třeme ve zvlášní míse do zpěnění máslo, cukr, žloutky, celé vejce, citronovou kůru a vanilku. Pak pomalu přidáme kvásek a krupičkovou mouku. Vypracujeme řidší těsto, které dáme do máslem vymaštěné a moukou vysypané formy a necháme ještě 1/2 hodiny kynout. Nakonec dáme do vyhřáté trouby a pozvolna pečeme asi jednu hodinu. Můžeme ještě vmíchat hrozinky, mandle, čokoládu popřípadě dno formy vyložit mandlemi, nastrouhanými oříšky atd. Konečná úprava se vždy řídí dle konkrétního receptu. Z uvedeného množství bábovkového těsta lze připravit jednu bábovku.