Postup přípravy receptu Jemné bramborové knedlíky:
Oloupané a omyté brambory uvaříme do měkka. Necháme je vychladnout a potom je prolisujeme nebo nastrouháme. Přidáme solamyl, krupici, sůl, vejce a propracujeme. Nakonec přidáme rohlíky nakrájené na drobné kostičky. Opět propracujeme. Těsto necháme jednu hodinu odpočinout, nejlépe v chladničce. Po této době utvoříme z těsta 4 šišky, lehounce je obalíme v solamylu, aby na povrchu vznikl jen lehký povlak. Nejlépe do čtvercového hrnece dáma vařit vodu. Když začne vřít, snížíme příkon, do vody vložíme knedlíky a přiklopíme poklicí. Knedlíky vaříme 20 minut. Celou dobu dbáme na to, aby se voda stále vařila, stačí lehkým varem. Během vaření nemusíme knedlíky obracet, proto ani poklici nezvedáme. Uvařené knedlíky vyjmeme a nakrájíme je na 1 cm silné plátky.