800 g vepřových jater
| 2 kg vepřového ořezu
| 200 g kůží
| mletý pepř
| strouhany muškátový oříšek
| mleté nové koření
| sůl
| majoránka
| vegeta
| střeva
| špejle
Postup přípravy receptu Jemné jitrničky:
Vepřový ořez uvaříme v osolené vodě, vytřídíme a větší kousky nakrájíme na kostičky. Syrová játra nakrájíme na jemné nudličky a v horké vodě krátce blanšírujeme. Kůže uvaříme do měkka samostatně. Zůstatek ořezu semeleme na jemno spolu s kůžemi. Maso na kostičky, oblanšírovaná játra a mletou směs dobře promícháme, okořeníme a podle potřeby přidáme vývar z masa a kůží. Směs plníme do nešlemovaných střev. Vaříme ve vodě 90°C horké asi 20 minut. Vychladíme ve studené vodě. Vychlazené rozložíme na prkénko a necháme v chladné místnosti zatuhnout.
Fotky receptu Jemné jitrničky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!