30 g másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 vejce
| 200 g vařeného vepř. masa
| 150 ml mléka
| 150 g vepř. uzeného masa
| pepř
| sůl
| olej
| strouhanka
Postup přípravy receptu Jemné masové placičky:
Obě uvařená masa umeleme na strojku. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na kterém umleté maso osmahneme. Potom do něj vmícháme mouku, přilijeme mléko a mícháme až do zhoustnutí směsi, kterou necháme vychladnout.
Masovou směs podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme vejce. Podle potřeby ji zahustíme trochou strouhané housky. Mokrýma rukama tvoříme placičky, které ještě obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji dorůžova.
Jemné masové placičky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Jemné masové placičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!