500 g listové těsto
| 800 g konzumní mléko
| 800 g jablka
| 80 g krémový prášek (vanilkový pudink)
| 150 g moučkový cukr
| 100 g čerstvé máslo
| 100 g nesolené - strouhané arašídy
| 200 g hladká mouka
| 60 g vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Jemný jablkový koláč :
Z mléka, vanilkového cukru a krémového prášku uvaříme hladký krém (vanilkový pudink)a jemně osladíme moučkovým cukrem (asi 50 g).Listové těsto vyválíme na plát o síle 3 mm, přeneseme na plech (těstem pokryjeme celé dno plechu). Na těsto naneseme vlažný krém. Na krémový podklad navršíme nastrouhaná (oloupaná nebo pouze řádně omytá) jablka a posypeme oříškovou drobenkou. Koláč pečeme pozvolna v mírně vyhřáté troubě dozlatova. Porce koláče podáváme sypané moučkovým cukrem.
Oříšková drobenka:
50 g moučkového cukru, 100 g másla, 150 g hladké mouky a 100 g strouhaných arašídů řádně ručně promícháme.
Fotky receptu Jemný jablkový koláč :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!