Použité suroviny receptu Jemný vinný krém s pistáciemi:
50 g nesolených pistáciových oříšků
| 1 vejce
| 80 g moučkového cukru
| 150 ml desertního vína (sherry nebo masraly)
| 4 snítky čerstvé máty
Postup přípravy receptu Jemný vinný krém s pistáciemi:
Pistáciové oříšky vyloupeme a nahrubo nasekáme. Jádra pražíme nasucho v pánvi do okamžiku, kdy začnou vonět. Vyjmeme z pánve a necháme je vychladnout. Vejce rozklepeme do velké kovové mísy, přidáme tři žloutky, přisypeme moučkový cukr a metlou šleháme sníh. Velký hrnec naplníme vodou do výše asi 5 cm. Na hrnec postavíme šlehací mísu s vaječnou směsí (voda se nesmí dotýkat). Přivedeme vodu k varu. Do vaječného krému přidáme za stálého míchání sherry nebo jiné desertní víno a nad horkou lázní vše šleháme do husté pěny. Obsah se přitom zhruba zdvojnásobí. Mísu s krémem sejmeme z vodní lázně, krém rozdělíme do 4 desertních mističek a ozdobíme pistáciovými oříšky a čerstvou mátou.
Fotky receptu Jemný vinný krém s pistáciemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!