Postup přípravy receptu Jeníkův toast:
Vejce rozšlehejte se solí a černým pepřem. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Jarní cibulky omyjte a nakrájejte na kolečka, třetinu zelené natě si ponechte na ozdobu. Slaninu naporcujte na proužky.
Na rozpáleném oleji nechte cibuli zesklovatět, přidejte jarní cibulku, ředkvičky, slaninu a smažte na mírném ohni asi 10 minut, dokud ředkvičky nezměknou. Přidejte rozšlehaná vajíčka, případně dosolte a osmahněte.
Toustový chléb opečte v toustovači (není to výslovně nutné, opečením ale docílíte lepšího výsledku), navršte na něj vaječnou směs, ozdobte zelenou jarní cibulkou a posypte mletou červenou paprikou.
Pro ještě výraznější chuť můžete vršek posypat strouhaným sýrem Madeland nebo sýrem Feta.