300 g uzený bok
| 1/2 lžičky majoránka
| 120 g hladká mouka
| 1 ks vejce
| 1 kg brambor
| 1/2 lžičky drcený kmín
| 1 palička česnek
| 1 šálek mléko
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
| podle potřeby: sádlo na smažení
Postup přípravy receptu Jihočeská cmunda:
Oloupeme si brambory a nastrouháme je na hrubém struhadle. V mlýnku na maso pomeleme uzené. Oloupeme celý česnek a promačkáme v lisu.
Maso přidáme do mísy k nastrouhaným bramborům, přisypeme mouku, přilijeme horké mléko. K těstu na bramborák přidáme vejce a ochutíme solí, pepřem, majoránkou, kmínem. Přidáme česnek.
Směs na jihočeskou cmundu dobře promícháme a na sádle opečeme jako placky dozlatova.
Fotky receptu Jihočeská cmunda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!