Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jihočeská nádivka:
200 g vařeného uzeného masa
| 200 g vařeného vepřového masa
| 4 ks vajec
| 2,5 dl mléka
| 150 g strouhanky
| 30 g tuku
| 20 g slaniny
| 1 malý svazek zelené petrželky
| špetka mletého zázvoru
| 2 lžičky majoránky
| sůl
Postup přípravy receptu Jihočeská nádivka:
Slaninu nakrájíme na menší kousky a vyškvaříme ji na pánvi. Vejce rozkvedláme v mléce, přidáme vyškvařenou slaninu a na kousky nakrájené uzené a vepřové maso. Osolíme, ochutíme zázvorem a majoránkou, zahustíme strouhankou a vmícháme nasekanou petrželku. Připravenou hmotu vlijeme do pekáče vymazaného tukem a vysypaného strouhankou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Fotky receptu Jihočeská nádivka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!