Použité suroviny receptu Jihočeská vánoční rybí polévka:
400 g kapřích vnitřností
| 1 ks kapří hlava
| 300 g kořenové zeleniny
| 1 ks cibule
| 100 g másla
| 50 g hladké mouky
| špetka muškátového květu
| sůl
| pepř
| 1,5 l vody
| 1 ks žloutek
| 100 ml smetany
| bílé pečivo
| čerstvý kopr
Postup přípravy receptu Jihočeská vánoční rybí polévka:
Z kapří hlavy odstraníme žábry a oči a důkladně ji propereme. Poté vložíme do hrnce s vodou. Přidáme vnitřnosti a na polovinu rozříznutou oloupanou cibuli. Vodu osolíme, přivedeme k varu a zvolna vaříme doměkka. Uvařenou polévku pečlivě procedíme, kosti a hlavu vyjmeme. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zeleninu pokrájíme na jemné nudličky a opečeme ji na másle. Pak zeleninu, vnitřnosti a obrané rybí maso dáme do polévky a vaříme asi 10 minut. Nakonec vánoční polévku dochutíme mletým muškátovým květem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně a před podáváním do rybí polévky vložíme kostičky upečené housky a ozdobíme koprem.
Fotky receptu Jihočeská vánoční rybí polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!