700 g moučných brambor
| 2 vejce
| 60 g másla
| 100 g hrubé mouky
| sůl, pepř
| špetka strouhaného muškátového oříšku
Postup přípravy receptu Jihotyrolské noky:
Brambory oloupeme, omyjeme a vložíme do hrnce s vroucí vodou. Asi 25 min. vaříme. Ještě teplé brambory prolisujeme do mísy. Přidáme vejce a máslo. Ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Necháme vychladnout. Mouku zapracujeme do téměř studené hmoty, která musí být suchá, ale tuhá. Pomocí dvou lžic vykrajujeme z těsta noky, které vkládáme do vařící osolené vody. Vaříme asi 8-10 min.
Uvařené noky vyjmeme z vody a necháme je dobře okapat. Vhodná příloha ke králičímu stehnu nebo také jako hlavní jídlo s hříbky.
Fotky receptu Jihotyrolské noky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!