Postup přípravy receptu Jogurtovo-sýrové bochánky na bylinkovém olivovém oleji:
Cedník pokryjeme rouškou na výrobu sýra a umístíme na mísu k zachycení tekutiny. Sůl zašleháme do jogurtu a nalijeme do cedníku. Necháme přes noc stát, takže vznikne měkký, smetanový tvaroh. Z něj vytvoříme malé bochánky, položíme je do dírkované misky na 24 hodin odležet do chladničky. Po té sýr posypeme paprikou nebo sekanými bylinkami a podáváme na plátcích rajčete. Takto připravené jogurtovo-sýrové bochánky můžeme uchovávat v chladničce ponořené do olivového oleje 2-4 dny podle toho, jak smetanové chuti chceme dosáhnout.
Fotky receptu Jogurtovo-sýrové bochánky na bylinkovém olivovém oleji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!