Postup přípravy receptu Kachna čínská :
Kachnu nařízneme na zádech, posolíme, položíme na břicho do marinády, průběžně poléváme
marinádou, po 8 hodinách otočíme, po dalších nejméně 4 hodinách kachnu vyndáme z marinády a
dusíme na pařáku bez koření asi 2 hodiny, pak ji přendáme do pekáče, pomažeme čistým olejem a
dáme do rozpálené trouby upéci do růžova.
Ze šťávy sebereme tuk, dochutíme, zahustíme solamylem.
Na pánvičce opražíme sůl (asi 1 polévkovou lžíci), až to prská na balkóně nebo u otevřeného okna nejlépe s šátkem přes pusu přidáte půl lžičky pepře a smícháme (čoudí to).
Kachnu rozebereme na kousky, které máčíme v pepři se solí, jako příloha se jí studená jasmínová rýže, zalévá se šťávou podle chuti.