Postup přípravy receptu Kachna dušená na muškátovém víně:
Mladá očištěná, vykuchaná a opláchnutá kachna se rozseká na menší kousky (včetně křídel a stehen), osolí a nechá podusit na másle téměř do měkka (stehna se nechají dusit déle). Podušené kousky kachny se vyjmout a ponechají v teple. Do zbylého másla s kachním tukem se vsype jemně krájená cibule která se lehce osmahne, zastříkne muškátovým vínem a nakonec se přidá silná nemastná šťáva z telecí pečeně. Vše se krátce povaří, pak se přidá hustá sladká smetana a kousky opečené kachny. Omáčka se osolí, ochutí bílým mletým pepřem, trochou muškátového květu nebo oříšku, přidá se trochu cukru, portského vína a vše se krátce podusí. (Omáčka má být hustší, světle krémové barvy.) Jednotlivé porce kachny se před podáváním obkládají malými cibulkami podušenými na másle, oloupanými, jader zbavenými velkými bobulemi hroznů a podušenými hlavičkami žampiónů. Vhodnou přílohou jsou nasucho opečené krajíčky bílého chleba, vařená rýže; široké nudle nebo jiný druh těstovin.