Postup přípravy receptu Kachna na česneku s houbami:
Kachnu naporcujeme a jednotlivé porce potřeme česnekem, který jsme utřeli se solí. Pak porce posypememe směsí pepře, sladké červené papriky a utlučeného kmínu. Dáme na pekáč, podlejeme mírně vývarem nebo vodou a pečeme doměkka za občasného polévání vypečenou šťávou. Ve vařící osolené vodě zatím povaříme několik minut rýži. Pak vodu slejeme, rýži dáme na rozpálený tuk z kachny a prudce opečeme. Odstavíme. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova na násle, přidáme na větší kousky nakrájené houby a podusíme. Houby smícháme s rýží, zalejeme vývarem, aby tekutina sahala asi 2 cm nad ni a vaříme do měkka. Nemáme-li houby čerstvé, použijeme sušené, den předem namočené v mléce a podušené. Na talíři zdobíme rýži nasekanou petrželovou antí.