Postup přípravy receptu Kachna na čínský způsob:
Kachní maso nakrájíme na nudličky, zalijeme směsí z rozšlehaných vajec, soli a škrobu rozmíchaného v lžíci vody. Necháme aspoň hodinu proležet a občas promícháme. Mezitím nakrájíme zelí na velmi drobno, uvaříme je v osolené vodě do měkka a necháme okapat. Připravíme si zálivku z červeného vína, sojové omáčky, glutasolu a půl šálku vývaru. Před přípravou masa rozpálíme olej, malou chvíli na něm osmahneme chilli a vkládáme maso s vejci a škrobem. Za stálého míchání ode dna rychle opékáme a dbáme, aby se jednotlivé kousky masa nespékaly. Opečené maso zalijeme zálivkou a dusíme. Podle potřeby ještě podléváme vývarem. Před koncem dušení přidáme předem vařené zelí. Maso nemá mít téměř žádnou omáčku.