400 g kachních prsou i s kůží
| hrstka bazalky
| 5 lžic kokosového mléka
| 3 lžíce rybí omáčky
| olej na smažení
| 1/2 plechovky litchi bez šťávy
| 1 ks citron (nastrouhaná kůra)
| 1 a 1/2 lžíce kari pasty (barvy dle osobních preferencí)
| 2 lžíce třtinového cukru
Postup přípravy receptu Kachna na kari s litchi:
Kachní prsa nakrájíme na plátky (nejpohodlnější je to pokud je kachna zmražená) a usmažíme v hlubokém oleji. Vyndáme, zbavíme tuku v papírovém ubrousku a držíme v teple. Ve woku ohřejeme kokosové mléko a pečlivě v něm rozmícháme kari pastu. Přidáme litchi s usmaženou kachnou a promícháme. Přidáme citronovou kůru, rybí omáčku, cukr, pečlivě promícháme a za stálého míchání chviličku ve woku ohříváme. Na konci přidáme bazalku a promícháme. Kachna na kari s litchi se podává s rýží.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Kachna na kari s litchi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!