Postup přípravy receptu Kachna na pomerančích a hříbkách :
Koření utlučeme v hmoždíři nebo umeleme v mlýnku. Kachnu očistíme, osolíme a potřeme kořením. Dáme ji do pekáčku a podlijeme pomerančovou šťávou. Zvolna ji upečeme do měkka za občasného podlévání. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Pomeranč oloupeme, nakrájíme na dílky a odstraníme z nich jadérka. Feferonku a cibulku nakrájíme, lehce osmažíme na oleji, přidáme mrkev a dusíme do změknutí. Pak přidáme houby, med, jeřabiny a petrželku. Osolíme, opepříme a krátce podusíme. Kachnu naporcujeme, do houbové směsi vmícháme jíšku a přidáme ji ke kachně společně s kousky pomeranče a ještě krátce pečeme.
Příloha: rýže, těstoviny