1 vetší kachna
| 100 g anglické slaniny
| dle chuti citronová šťáva
| sklenička bílého vína
| dle chuti rozmarýn
| dle chuti petrželka
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| olej
Postup přípravy receptu Kachna na roštu :
Kachnu naporcujeme, odstraníme kůži a vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje s citronovou šťávou, pepřem a drceným rozmarýnem. Maso naskládáme do misky, zakapeme olejem a necháme do druhého dne v chladu rozležet. Porce rozložíme na pomaštěný rošt a opékáme z obou stran. Při otáčení potíráme olejem s kořením, který jsme rozředili vínem. Při podávání kachnu na roštu touto směsí ještě pokapeme. Příloha - brambory.
Fotky receptu Kachna na roštu :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!