Postup přípravy receptu Kachna po normandsku:
Nejprve si připravíme nádivku: k rozšlehaným žloutkům přidáme v mléce namočené a vymačkané žemle a máslo, osolíme, přidáme nadrobno nasekané oloupané mandle, do nádivky lehce zamícháme tuhý sníh z bílků, podle potřeby zahustíme strouhankou a naplníme kachnu. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájené cibule, karotky a pórek, na tento podklad vložíme kachnu, prudce po všech stranách opečeme, podlejeme vývarem a pečeme. Mazitím si připravíme omáčku:
Cukr s máslem necháme pozvolna zkaramelizovat, přidáme všechny přísady kromě solamylu, mícháme, až se karamel rozpustí, a pak teprve zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce studené vody. Povaříme, aby omáčka byla hustá jako smetana. Přeléváme přes porce upečené kachny, které ještě můžeme přizdobit dílky pomeranče.