1 kachna
| 1 lžíce oleje
| 30 g másla
| 1 zelená paprika
| 4 spařená oloupaná rajčata
| 30 g hladké mouky
| 250 ml vývaru z masa
| 1 dl červeného vína
| 1 lžička mleté sladké papriky
| 4 stroužky česneku
| 1 lžička drceného kmínu
| půl lžičky pepře
| sůl
| jako příloha vařená rýže
| 1 cibule
Postup přípravy receptu Kachna po portugalsku :
Kachnu naporcujeme a orestujeme z obou stran na másle a oleji a přendáme do hlubokého kastrolu. Na zbylém tuku orestujeme zeleninu nakrájenou na proužky, zaprášíme moukou a sladkou paprikou, lehce opražíme a zalijeme vývarem a vínem a přivedeme k varu. Přidáme sůl, pepř, kmín, drcený česnek.
Připravenou směs nalijeme na kachnu a dusíme do změknutí. Podáváme s vařenou rýží.
Fotky receptu Kachna po portugalsku :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!