Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 13.02. 2025
Dnes má svátek Věnceslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kachna s brusinkovou nádivkou

fotka Kachna s brusinkovou nádivkou
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Kachna s brusinkovou nádivkou:

1 ks kachna (asi 2kg)  | 9 ks housek  | 130 g sušených a propláchnutých brusinek  | 2 hrsti nasekané petržele  | 8 ks vajec(žloutkya bílky odděleně)  | 150 ml mléka  | 100 g libového uzeného nebo slaniny  |  sůl  |  pepř  | špetka mletého muškátového oříšku  | 1 lžička celého kmínu

Postup přípravy receptu Kachna s brusinkovou nádivkou:

1. Nejprve vykostěte kachnu. Začněte na prsíčkách – kachnu obraťte prsíčky nahoru, nadzvedněte kůži a ostrým nožem opatrně začněte odřezávat skelet. Dávejte při tom pozor, abyste neprořízli kůži (když už se to stane, sešijte ji jehlou a bílou nití). Odřezejte kostru ze všech stran; křídla a stehna v kloubu nastřihněte nebo vylomte. Odřezaný skelet vytáhněte spodkem a použijte ho třeba na polévku. Rozpalte elektrickou troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Housky nakrájejte na kostičky, rozložte na pečicí plech a dozlatova opečte.

2. Připravte nádivku: v misce smíchejte brusinky, opraženou housku, nasekanou petrželku, žloutky, mléko, kostičky uzeného, sůl a pepř a muškátový oříšek. V jiné misce ušlehejte bílky a zlehka je přidejte ke zbytku nádivky.

3. Troubu ztlumte na 180/160 stupňů. Nádivkou napěchujte kachnu a sešijte ji nebo spíchněte špejlemi. Posypte kmínem a pečte přibližně jednu a půl až dvě hodiny dozlatova; kachnu občas přelijte uvolněnou šťávou. Pokud se vypéká větší množství tuku, průběžně ho odebírejte – kachna by se měla dusit, nikoli smažit.


Tip na obměnu
Kachnu s nádivkou ještě můžete vylepšit vepřovým masem. Celou vepřovou panenku zprudka opečte ze všech stran na pánvi tak, aby chytila zlatou barvu. Kachnu naplňte přibližně polovinou nádivky, dovnitř vložte opečenou panenku a dokončete nadívání. Doba pečení se přiblíží ke dvěma hodinám.


Fotky receptu Kachna s brusinkovou nádivkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kachna s brusinkovou nádivkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !