Postup přípravy receptu Kachna s růžičkovou kapustou:
Kachnu očistíme, zevnitř i vně osolíme, pokmínujeme a dáme péct. Na začátku stačí, když dáme do pekáče asi 2-3 mm vody, protože se z kachny začne rychle vypékat tuk. Zatím si uvaříme kapustičky. Vaříme je v osolené vody asi 3-4 minuty, neměly by být úplně měkké. Necháme je vychladnout. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji na kolečka, také česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
Téměř upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a nastříháme ji na porce. Tuk vypečený z kachny z velké části slijeme, na zbytku osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, vrátíme ji do pekáče a vše zalijeme vývarem. Kapustičky osmažíme na nakrájené slanině, ochutíme je rozetřeným česnekem, opepříme a osolíme. Spolu s naporcovanou kachnou je vrátíme do pekáče a vše necháme ještě 10 minut zapéct.