Postup přípravy receptu Kachna zadělávaná sardelemi:
Kachní drůbky bez jater dáme vařit do slané vody a s očištěnou kořenovou zeleninou vaříme do měkka. Drůbky vyndáme, maso obereme z kostí, umeleme na masovém strojku, přidáme jemně utřenou sardelku, usekané kapary, strouhanku a syrové vejce. Vše dobře spojíme. Očištěnou vykuchanou, vypranou kachnu osolíme, vnitřek vymažeme připravenou nádivkou, vložíme dovnitř i játra, kachnu zašijeme a dáme do pekáče se sádlem, zalijeme vývarem, vínem, přiklopíme a dusíme do měkka. Pak okolo kachny v pekáči urovnáme brambory nakrájené na plátky, kachnu vyndáme, brambory osolíme, přelijeme tukem z kachny a upečeme do zlatova. Kachnu neporcujeme a podáváme s pečenými brambory.