Postup přípravy receptu Kachní guláš se zelím:
Kachní prsa pečlivě očistíme a nakrájíme na větší kousky (asi jako na medailonky). Cibuli oloupeme a pokrájíme ji na větší kostky.
V kastrolu se silnějším dnem necháme rozpustit sádlo a maso na něm zprudka opečeme dozlatova. Vyjmeme ho a ve výpeku orestujeme do zlatohněda cibuli. Poté k cibuli vmícháme mletou papriku a vše podlijeme trochou vody nebo vývaru. Do základu vrátíme opečené kachní maso. Osolíme ho, opepříme čerstvě umletým černým pepřem, přidáme k němu kmín a pod pokličkou ho zvolna necháme dusit. Podle potřeby přiléváme další tekutinu.
Když je maso téměř měkké, zahustíme šťávu moukou rozmíchanou v trošce vody. Přidáme pokrájené kysané zelí, protlak a víno a vše dovaříme doměkka. Na talíři můžeme guláš přelít trochou sladké smetany.