Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kachní prsa a kachní paštika na brusinkové omáčce:
1 kachna
| 300 ml šlehačky
| 0,5 dl koňaku
| sůl
| bílý pepř
| marináda:
| 10 g Pragandy
| 1 lžíce cukru
| 5 lžic sojové omáčky
| 2 lžíce medu
| brusinková omáčka:
| 1 brusinkový kompot
| 1 dl červeného vína
| 50 g medu
| citrón
| bílý pepř, sůl, Worcester, Tabasco
Postup přípravy receptu Kachní prsa a kachní paštika na brusinkové omáčce:
Kachnu částečně vykostíme – vyřízneme jí pouze prsa. Ta naložíme do marinády z Pragandy, cukru, sójové omáčky a medu a necháme do druhého dne v chladu. Zbylou část kachny osolíme a upečeme do zlatova. Zchladlé maso pak nakrájíme (i s kůží) na menší kousky, vložíme do nožového mixéru a rozsekáme na jemno. Přilijeme smetanu, koňak, osolíme a opepříme a umixujeme do hladka. Uložíme v chladu. Suroviny na brusinkovou omáčku povaříme, rozmixujeme, dochutíme a podle potřeby zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Naložená prsíčka opečeme (ze strany, na které je kůže), zabalíme do alobalu a vložíme na 60 minut do trouby teplé 60 až 70 °C. Poté troubu vypneme a maso v ní ještě dalších 60 minut necháme „dojít“. Kachní prsa nakrájíme na plátky (můžeme je podávat studená nebo teplá) a z paštiky vytvoříme s pomocí lžic noky, na talíři doplníme omáčkou a kouskem listového salátu. Podáváme s pečivem či toasty.
Fotky receptu Kachní prsa a kachní paštika na brusinkové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!