Použité suroviny receptu Kachní prsa na pomeranči:
3 kachní prsa i s kůží
| 2 pomeranče nebo 250 ml pomerančové šťávy
| 1,5 lžíce rajského protlaku
| 4 stroužky česneku
| 150 ml červeného vína
| šťáva z poloviny citronu
| 1 lžíce medu
| 1 lžíce škrobu
| olej
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Kachní prsa na pomeranči:
Z kachních prsou odstraníme případný nadbytečný tuk, kůži nařízneme do mřížky, posypeme solí a pepřem a odložíme na chladné místo asi na čtvrt hodiny. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a smažíme na nich prsa nejdříve kůží dolu, dokud se nevyškvaří tuk a nevznikne hezká křupavá kůžička. Přendáme je do pekáčku a pečeme 10 minut v troubě rozehřáté na 200 stupňů. V mezičase si připravujeme i omáčku. Ve šťávě z pomerančů pečlivě rozmícháme škrob, med, rajský protlak, víno a nasekaný na drobno česnek. Jemně osolíme a opepříme. Omáčku uvedeme do varu a když zhoustne případně ještě dochutíme. Kachní prsa podáváme s připravenou omáčkou.
Fotky receptu Kachní prsa na pomeranči:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!