Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Prsa očistíme. Kůži několikrát křížem nakrojíme. Maso osolíme a opepříme. Prsa položíme kůží dolů do pekáče a nasucho je opékáme. Vypečený tuk opatrně slijeme. Pečeni podlijeme vývarem s vínem a pekáč dáme do trouby. Pečeme asi 15 minut.
Oloupeme pomeranče a nakrájíme na plátky. Opečeme je na másle a odložíme stranou. Kapustu očistíme a rozčtvrtíme. Přelijeme ji osolenou vodou a 4 minuty vaříme.
Pečená prsíčka vyjmeme z pekáče a dáme stranou do tepla. Vypečenou šťávu přivedeme k varu a zahustíme ji jíškou. Omáčku dochutíme.
Maso nakrájíme na plátky a obložíme pomeranči s kapustou a přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Kachní prsa na portském:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!