Vložil: | Aknels |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kachní prsa na portském a hroznech:
800 g vykostěných kachních prsíček i s kůží
| 2 cibule
| 80 g syrové šunky nakrájené na kostičky
| 1,5 dl portského vína
| 1 hrozen vína
| 50 g másla
| 1 bobkový list
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Kachní prsa na portském a hroznech:
Kachní prsíčka omyjeme, osušíme a kůži několikrát příčně nařízneme. Prsíčka položíme kůží dolů na rozehřátou teflonovou pánev a opékáme asi 8 minut (během té doby maso přeléváme vyškvařeným tukem z kůže). Poté tuk odstraníme, maso osolíme, opepříme a ještě asi 3 minuty osmažíme z druhé strany. Hotové maso nakrájíme na tenké plátky a odložíme stranou. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou šunku, bobkový list a omyté kuličky hroznového vína, vše přelijeme portským vínem a promícháme. Do pánve vrátíme zpět plátky masa, necháme je dobře prohřát a podáváme.
Fotky receptu Kachní prsa na portském a hroznech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!