Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kachní prsa po pekingsku:
2 kachní prsíčka
| 1 svazek naťové cibulky
| 500 g mrkve
| pergamenový papír
| sůl, lžička zázvoru, cukr, sučuánský pepř
| 300 g hladká mouka
| 5 lžic medu
| 3 lžíce slunečnicového oleje
| 3 stroužky česneku
| 1 cibule
| 5 lžic sojové omáčky
| 1 lžíce rýžového octa
| 1 lžíce koření pěti vůní
| Švestková omáčka:
| 250 ml sin omáčky
| 3 lžíce sojové omáčky
| 1 lžíce sherry, špetka skořice, pálivé papriky a zázvoru
| Placičky:
| 250 g hladké mouky
| 230 ml vroucí vody a 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Kachní prsa po pekingsku:
Kachní prsíčka omyjeme, osušíme a posolíme zvenku i zevnitř, potřeme marinádou z výše uvedených surovin, zabalíme do pergamenového papíru a uložíme do chladna nejlépe přes noc.
Poté dáme do předehřáté trouby plech na pečení (elektrika 200 °C, plyn 3 stupeň) a na něj rošt. Prsíčka položíme na rošt, plech nebo pekáč pod roštem naplníme teplou vodou a kachnu pečeme asi 30 minut.
Kachnu pak potřeme zbylou medovou směsí a ještě 15 minut dopékáme dokřupava.
Maso z hotové kachny nařežeme na malé kousky a ty spolu s připravenými kousky zeleniny upravíme na mísu. Kolem dokola obložíme zbylou mrkví a cibulovými štětičkami.
Mezitím přesejeme hladkou mouku do mísy, přidáme olej a 1/4 l vařící vody, všechny přísady uhněteme ve vláčné těsto. Těsto necháme odpočinout asi 30 minut.
Těsto na placky znovu prohněteme, utvoříme váleček o průměru asi 5 cm, který rozkrájíme na 12 stejných plátků. Jeden plátek rozválíme na pomoučeném válu do placky asi 15 cm v průměru.
A hned dokud se nesmrští zpět jí opečeme dozlatova na rozpálené pánvi bez oleje z obou stran. Se zbývajícími plátky učiníme totéž a dáme je do tepla.
Příprava zeleniny: Naťovou cibulku očistíme, umyjeme a nakrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky. Zelené části nakrájíme na špalíčky. Bílé kusy na konci vícekrát nařízneme a vložíme do studené vody, kde se naříznuté konce roztřepí do štětečku.
Očištěnou mrkev nakrájíme ze 2/3 na asi 5 cm dlouhé kousky a zbytek nakrájíme na ozdobu. V osolené vodě mrkev povaříme asi 5 minut, vyndáme ji a necháme okapat zmírníme teplotu trouby a kachnu pečeme ještě 45 minut.
tip:Na stole si každý vezme placku, potře si jí pomocí cibulové štětky omáčkou, položí si na ní trochu masa a zeleniny a sroluje si ji.
Fotky receptu Kachní prsa po pekingsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!