Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kachní prsa s mandlovou krustou:
800 g kachních prsou
| sůl
| barevný pepř
| olej
| 200 ml červeného vína
| 50 g strouhanky
| 150 g másla
| 50 g plátkových nebo sekaných mandlí
| 50 g parmazánu
| Příloha:
| růžičková kapusta
| česnek
| máslo
Postup přípravy receptu Kachní prsa s mandlovou krustou:
Očištěná kachní prsa zbavíme přebytečné kůže a tuku. Pokud nám kůže nechutná, můžeme ji odstranit celou. V opačném případě ji nařízneme příčnými řezy, aby se při přípravě vypeklo co nejvíce sádla. Takto připravené maso osolíme a okořeníme. Na pánvi rozpálíme olej a maso rychle ze všech stran opečeme. Slijeme vypečené sádlo a opečená kachní prsa potom vložíme do rozpálené trouby. Pečlivě je podlijeme červeným vínem. Pečeme kůží nahoru asi 5 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Mezitím připravíme z másla, strouhanky, parmazánu a mandlí drobenku, kterou naneseme na vrchní stranu kachních prsou a společně zapečeme dozlatova. Růžičkovou kapustu očistíme, krátce povaříme v osolené vodě a orestujeme na másle s česnekem. Osolíme a opepříme.
Fotky receptu Kachní prsa s mandlovou krustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!